Saturday, May 22, 2010

TESTIMONIAL

testimonial....

SET MADU MANUKA ini telah banyak membantu memulihkan..mengurangkan dan membantu masalah kesihatan mereka..ada mcm2 jenis testimonial..ini kerana anda perlu tahu yang madu ini 1001 penawar kepada segala macam penyakit:).so..ape tgu lagi..mari kita baca apa kata mereka yg dah try..:)

1.kulit bermasalah


a)ini untuk yg bermasalah jerawat

"kalo pasal jerawat..saya pon ada pengalaman camnih..kawan saya dulu..jerawat die besar2 yg jenis mmg truk giler tuh..kalo naik..mmg die dok mengerang sakit jek manjang sbb nk ketawa or senyum pon akan wat die sakit..sgt2 kesian..
so one day saya dapat tau madu manuka leh cure dis kind of thing..so saya suruh die try+saya pon try sama..hehehe..alhamdulillah x smpai sebulan try..jerawat2 die sume cepat msak n kuarkan benda yang sumbat dalam tuh..
biler jerawat tuh dah masak kiter leh kuarkan slow2..n paling bes.is cepat kecut!!
n now kulit die dah licin... suke sgt.. .kesan die mmg fantastik!!! "

b) ini untuk masalah kulit kering


"saya mmg kulit kering yg terlampau..sampai tahap kalau pakai bedak compact wat saya rasa menyampah biler kulit saya seakan2 berbulu2...(kering terkopek) so saya amik inisiatif..xnak pakai bedak langsung..biler x pakai..muka cepat berjelaga akibat panas sang mentari..so saya cuba byk dah...ia cuma bertahan sekejap je.bila dibilas+basuh spt time nak solat....muka saya kembali kering bila x pakai mosturiser.so saya stat apply madu nih...baru seminggu pakai dah terasa lembab2..pastuh saya pon xpakai la dah mosturiser..pon still lembab!! mmg la suke!!"

c) ini untuk kulit kusam

"sebelum pakai kulit saya kelihatan mcm kusam..lebam2 dan mmg x menarik lansgung..tapi pas dah mkn dan amalkan selalu..now kulit saya dah kemerah2an..bibir pon if xpakai lipstik masih jugak merah2...jimat kosmetik..ramai tegur kata saya nmpk berseri2 sekarang nih..alhamdulillah"


2.kencing manis


"sblum nih kencing manis saya mmg agak truk la..sampai tahap memang akan terlantar..lesu xlarat bangun..dan dtg saya knal si penjual madu nih kat hospital..masa tgh tgu buat check up..sy try jela sbb mana tau kan kot benar..pas dah try x sampai seminggu dah trasa kesan die...badan dah x lesu lagi dan saya boleh drive sendrik dtg ke si penjual madu nih amik stok:) mmg kelakar rasa tp rupa2nya manis madu nih mmg x sama manis gula..saya cuma gantikan gula yg saya ambil dalam minuman dan makanan kepada madu sahaja..xsusah"

3.darah tinggi

"saya penah dimasukkan ke CCU akibat darah tinggi..jntung stop function dan saya berpeluh2 macam mandi..nak kata xleh bernafas pon ye.masa tuh mmg saya xboleh nak buat apa melainkan menysal sebab penghisap rokok tegar..tapi selepas anak saudara saya kenalkan madu ini satu set..saya dah xrisau akan serangan stroke atau jntung terhenti tiba2 sebab saya amat terasa kesannya..alhamdulillah...ada cek dengan doktor kata...penyumbatan lemak kat salur2 darah yang sebelum2 nih dah beransur2 ilang"


4.naikkan kadar metabolisme


"saya dulu 85kg..sebab saya jarang2 bersenam..siapa yang xmau kurus..saya dah cuba mcm2 jenis suplemen untuk diet..tapi still saya macam nih juga...lepas kwan saya introduce madu ni..saya mmg x percaya.tapi try jugak.tapi mmg betol2 ada kesan biler dalam masa dua minggu..perut boroi saya nih dah ada perubahan..hnya dengan ambil set ini setiap pagi sahaja.badan mudah berpeluh dan saya tetap bertenaga walaupon xmakan nasi.sekarang dah 80kg(baru 1bulan try)"

5.cergaskan minda

"anak saya sekolah di sekolah cina..selalu kalau budak melayu nih mmg susah sikit nak catch up pelajaran yang memang ibu bapa dia sendri pon x tau...so saya saja2 bagi supplemen royal jely dan kat anak saya nih..dalam xsampai 2 bulan..die boleh ckp cina dan tulis tulisan cina dengan hebatnya..kagum sekejap saya..sampaikan dia selalu jadi top student mengalakahn pelajar2 cina sendiri.."


6.untuk dapatkan anak


"yang ini saya cuba bila saya dah 4tahun x ada anak..memang teringin sgt nak ada anak sendiri bila tgok abg dan kakak2 punya anak2 semua dah besar..dan saya cuba sebulan tanpa skip(seperti yg diarahkan) alhamdulillah..sekarang isteri dah mengandung 3 bulan..mmg xsangka...semasa hubungan kelamin juga ia beri kesan yang sgt mengujakan..susah nk terangkan tapi anda cuba anda tau sendiri..(khas untuk yg dah kawin je)"

** semua testimoni nih saya tulis balik berdasarkan pengalaman mereka sendiri..tiada tokok tambah dan tiada unsur2 untuk melariskan jualan juga..apa yang saya mahu..saya nak share sesuatu yg berharga yang mungkin kita x penah tahu atau perasan dari makhluk Allah.."LEBAH" ini...kalau ada salah dan silap maafkan saya..saya manusia biasa:) kalau berminat boleh isi form atau tinggalkan jejak..saya kontek kemudian..(saya xletak no fon kerana sering diganggu) uhuhuhu..:(

1 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Post a Comment